Son Dakika Haberleri

Küflü Ekmeğin Küfsüz Tarafını Yediğinizde Vücudunuzda B’akın Bunlar Oluyor

PEKİ KÜFLENEN EKMEĞİ HEMEN ATIYOR MUSUNUZ YOKSA KÜFLENMEMİŞ KISMINI YİYOR MUSUNUZ?Tech Insider’dan aktarılanlara göre küflü ekmek düşündüğünüzden çok daha tehlikeliymiş. Ekmek neredeyse hepimizin vazgeçilmezi, ne kadar sağlık için az yenmesi ya da yenmemesi söylense de ekmek yenmeden de olmuyor. Küflü ekmeğin küflü görünmeyen kısmını yeseniz bile sağlığınız tehlike altında olabilir. Küfün neden olduğu iplikçik, küf görünmeyen yere de alttan ulaşabiliyor. Tıpkı ağaç kökleri gibi iplikçikler de ekmeğin her yerini sarıyor.KÜFLÜ EKMEK YERSEK NE OLUR? Nefes alma güçlükleri ve alerjik etkiler yaratabilecek olan küfler insanları ve diğer hayvanları hasta edecek mikotoksinler üretirler. Bu mikotoksinlerin en ünlülerinden biri olan aflatoksin de; ekmeğin, pirincin, tahılların ve kabuklu yemiş ürünlerinin içinde veya üzerinde oluşur. Etkisini hemen göstermeyen aflatoksin, zamanla vücudun bağışıklık sistemini çökerterek, iç organlar ve özellikle de karaciğerde tahribata yol açar. Sağlığı ciddi derecede etkileyebilecek olan mikotoksinlerin oluştuğu yerlerin de kökler olduğunu düşününce, ekmeği kesip yemenin bile oldukça tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Sonuçta kök kısımları gözle görülemiyor, dolayısıyla ne kadarlık bir alana yayıldığını anlamanız imkansız.Küflenme sonucunda oluşan penisilyum gibi mantarların faydalı olduğu bilinse de diğer küfler enfeksiyona neden olabiliyor. Ekmeğinizde ne tür bir küf olduğunu kestirmek güç. En iyisi küflenen ekmeği hiç düşünmeden atmak.

Sonra ki Sayfa !!!

Okumaya devam etmek için yukarıda ki görsele t'klay'n ve ilerleyiniz >>>
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

B’akın Bunlar Oluyor

PEKİ KÜFLENEN EKMEĞİ HEMEN ATIYOR MUSUNUZ YOKSA KÜFLENMEMİŞ KISMINI YİYOR MUSUNUZ?Tech Insider’dan aktarılanlara göre küflü ekmek düşündüğünüzden çok daha tehlikeliymiş. Ekmek neredeyse hepimizin vazgeçilmezi, ne kadar sağlık için az yenmesi ya da yenmemesi söylense de ekmek yenmeden de olmuyor. Küflü ekmeğin küflü görünmeyen kısmını yeseniz bile sağlığınız tehlike altında olabilir. Küfün neden olduğu iplikçik, küf görünmeyen yere de alttan ulaşabiliyor. Tıpkı ağaç kökleri gibi iplikçikler de ekmeğin her yerini sarıyor.KÜFLÜ EKMEK YERSEK NE OLUR? Nefes alma güçlükleri ve alerjik etkiler yaratabilecek olan küfler insanları ve diğer hayvanları hasta edecek mikotoksinler üretirler. Bu mikotoksinlerin en ünlülerinden biri olan aflatoksin de; ekmeğin, pirincin, tahılların ve kabuklu yemiş ürünlerinin içinde veya üzerinde oluşur. Etkisini hemen göstermeyen aflatoksin, zamanla vücudun bağışıklık sistemini çökerterek, iç organlar ve özellikle de karaciğerde tahribata yol açar. Sağlığı ciddi derecede etkileyebilecek olan mikotoksinlerin oluştuğu yerlerin de kökler olduğunu düşününce, ekmeği kesip yemenin bile oldukça tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Sonuçta kök kısımları gözle görülemiyor, dolayısıyla ne kadarlık bir alana yayıldığını anlamanız imkansız.Küflenme sonucunda oluşan penisilyum gibi mantarların faydalı olduğu bilinse de diğer küfler enfeksiyona neden olabiliyor. Ekmeğinizde ne tür bir küf olduğunu kestirmek güç. En iyisi küflenen ekmeği hiç düşünmeden atmak.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
SON DAKİKA